שימוש ב API שקיים באתר.

המנהלים: שמואל, רדיופון, כותב מוסמך, חוקר, אאד

אאד
הודעות: 1635
הצטרף: 15:20 11/05/2017
מיקום: ישראל
יצירת קשר:

Re: שימוש ב API שקיים באתר.

הודעהעל ידי אאד » 16:38 29/04/2018

אבי 300 כתב:@אאד
שאלות הכוונה, כמו, איך אפשר להשתמש בphp לצורך הפניית משתמשים על פי מספר הטלפון שלהם לשלוחות ספציפיות.
זה ממש לא בושה לשאול.
זה שאלות שגם אני ישאל. (ברמה כזאת או אחרת)
אבל שאלות כמו איך מוציאים שורה מטבלה בsql אם מייל ספציפי זה שאלה לא מכבדת, שברור שהכותב מתעצל לייגע את מוחו בלימוד קטן.
עלה והצלח!
לא הביישן למד.

אוקיי, ובכן...
שאלה מספר 1- איפה אני יכול ללמוד את העיניין לעומק- ברמה שאוכל להתחיל להשתמש חלק עם php - לכה"פ בצורה בסיסית?
בתודה מראש :geek:

011371
הודעות: 999
הצטרף: 23:33 07/12/2017

Re: שימוש ב API שקיים באתר.

הודעהעל ידי 011371 » 17:03 29/04/2018

אאד כתב:
אבי 300 כתב:@אאד
שאלות הכוונה, כמו, איך אפשר להשתמש בphp לצורך הפניית משתמשים על פי מספר הטלפון שלהם לשלוחות ספציפיות.
זה ממש לא בושה לשאול.
זה שאלות שגם אני ישאל. (ברמה כזאת או אחרת)
אבל שאלות כמו איך מוציאים שורה מטבלה בsql אם מייל ספציפי זה שאלה לא מכבדת, שברור שהכותב מתעצל לייגע את מוחו בלימוד קטן.
עלה והצלח!
לא הביישן למד.

אוקיי, ובכן...
שאלה מספר 1- איפה אני יכול ללמוד את העיניין לעומק- ברמה שאוכל להתחיל להשתמש חלק עם php - לכה"פ בצורה בסיסית?
בתודה מראש :geek:


https://reshetech.co.il/category/מדריך-php

חוקר
הודעות: 479
הצטרף: 15:44 16/03/2016
מיקום: עיר התורה והחסידות ביתר עילית

Re: שימוש ב API שקיים באתר.

הודעהעל ידי חוקר » 01:43 01/05/2018

אאד כתב:
אבי 300 כתב:@אאד
שאלות הכוונה, כמו, איך אפשר להשתמש בphp לצורך הפניית משתמשים על פי מספר הטלפון שלהם לשלוחות ספציפיות.
זה ממש לא בושה לשאול.
זה שאלות שגם אני ישאל. (ברמה כזאת או אחרת)
אבל שאלות כמו איך מוציאים שורה מטבלה בsql אם מייל ספציפי זה שאלה לא מכבדת, שברור שהכותב מתעצל לייגע את מוחו בלימוד קטן.
עלה והצלח!
לא הביישן למד.

אוקיי, ובכן...
שאלה מספר 1- איפה אני יכול ללמוד את העיניין לעומק- ברמה שאוכל להתחיל להשתמש חלק עם php - לכה"פ בצורה בסיסית?
בתודה מראש :geek:

לדעתי ה-א' ב' של העניין הוא שעליך לעשות לעצמך מטלות/תרגילים/יעדים, מה אתה רוצה לעשות כעת ואז להתמקד ולחפש במדריכים איך עושים את זה.
אך כמובן שמומלץ לעבור על מדריכים (כמה פעמים וכמה מדריכים) בכדי לקבל תיאבון ולהבין איזה דברים ניתן לבנות בPHP.
אני התחלתי עם לבנות לבד שלוחות פשוטות של חשבון, כמה זה אחד פחות אחד.
בהצלחה

אאד
הודעות: 1635
הצטרף: 15:20 11/05/2017
מיקום: ישראל
יצירת קשר:

Re: שימוש ב API שקיים באתר.

הודעהעל ידי אאד » 02:33 01/05/2018

חוקר כתב:
אאד כתב:
אבי 300 כתב:@אאד
שאלות הכוונה, כמו, איך אפשר להשתמש בphp לצורך הפניית משתמשים על פי מספר הטלפון שלהם לשלוחות ספציפיות.
זה ממש לא בושה לשאול.
זה שאלות שגם אני ישאל. (ברמה כזאת או אחרת)
אבל שאלות כמו איך מוציאים שורה מטבלה בsql אם מייל ספציפי זה שאלה לא מכבדת, שברור שהכותב מתעצל לייגע את מוחו בלימוד קטן.
עלה והצלח!
לא הביישן למד.

אוקיי, ובכן...
שאלה מספר 1- איפה אני יכול ללמוד את העיניין לעומק- ברמה שאוכל להתחיל להשתמש חלק עם php - לכה"פ בצורה בסיסית?
בתודה מראש :geek:

לדעתי ה-א' ב' של העניין הוא שעליך לעשות לעצמך מטלות/תרגילים/יעדים, מה אתה רוצה לעשות כעת ואז להתמקד ולחפש במדריכים איך עושים את זה.
אך כמובן שמומלץ לעבור על מדריכים (כמה פעמים וכמה מדריכים) בכדי לקבל תיאבון ולהבין איזה דברים ניתן לבנות בPHP.
אני התחלתי עם לבנות לבד שלוחות פשוטות של חשבון, כמה זה אחד פחות אחד.
בהצלחה

תודה
אבל אין במדריכים מידע שנוגע לגבי ימות
ימות המשיח צריכים לתת הדרכה כיצד להתחבר
פה באתר המעוצב אני רואה שלוחה שבתוכה יש קובץ שמע
איך אני עושה בapi שלוחה שיש בתוכה קובץ שמע?
זה היעד הראשון שלי עכשיו

011371
הודעות: 999
הצטרף: 23:33 07/12/2017

Re: שימוש ב API שקיים באתר.

הודעהעל ידי 011371 » 03:28 01/05/2018

אאד כתב:
פה באתר המעוצב אני רואה שלוחה שבתוכה יש קובץ שמע
איך אני עושה בapi שלוחה שיש בתוכה קובץ שמע?
זה היעד הראשון שלי עכשיו


א. ימות דווקא שחררו מסמך אם תיעוד מפורט כיצד להתחבר אליהם ראה כאן

ב. האמת שלא צריך לקרוא את כל זה,
יש כאן בפורום מתכנת טוב עין המכונה בניק "מאזין נלהב" שכתב "מחלקה" ב php המכסה את כל מה שהAPI הרשמי של ימות מציע

  • 'מחלקה' - הכוונה לסדרת משתנים ופעולות (או כפי שמכונים 'מאפיינים' ו'מתודות') שמקובצים יחד לתוך מחלקה אחת הכתובה בסגנון מונחה עצמים

    אחת המעלות של מחלקה, היא העובדה שלמרות שנדרש ידע מתקדם בשביל לכתוב אותה , אין צורך כמעט בידע בלהשתמש עם מחלקה מוכנה שמישהו כבר כתב בנושא, כך למשל ניתן למצוא בעולם הקוד הפתוח מחלקות לשליחת מיילים (כמו PHPMailer למשל הכתובה במאות שורות קוד), מחלקות ליצירת קבצי pdf ועוד
    כאשר לכל מחלקה מצורפת דוגמאות כיצד להשתמש בה וכל מה שעליך להבין הוא הדוגמא
    ללא צורך להתעמק בהבנת הנעשה בתוך המחלקה



לעניינו המחלקה הנ"ל מאפשרת ליצור שלוחה, ולהעלות אליה קובץ שמע ממש בקלות

הקדמה קצרה: יצירת שלוחה בAPI נעשית על ידי העלאת קובץ ext.ini אל השלוחה המבוקשת
גם אם השלוחה עדיין אינה קיימת , היא תיווצר אוטומטי עם העלאת הקובץ הנ"ל

כדי לעשות את מה שאתה רוצה עליך להעתיק את המחלקה הנ"ל לקובץ php שלך (לא משנה היכן)

ואז להוסיף בו את הקטע הבא

קוד: בחר הכל

$con = new connecting_to_yemot_api('0773137770', '0000');

כמובן תחליף משתמש וסיסמה למערכת וסיסמה שלך
מה שקרה עכשיו ש $con הוא 'אובייקט' של התחברות לימות שכבר מכיל בתוכו את הטוקן (קוד אבטחה מיוחד שיש לצרפו לכל בקשת API שתשלח בהמשך , אל דאגה , המחלקה עושה זאת אוטומטי ללא כל צורך בפעולה נוספת מצידך. )

עכשיו יש ליצור את השלוחה שלנו
נרשום

קוד: בחר הכל

// יצירת הקובץ
$File = new oFile('ext.ini', 'text/plain', 'type=menu');
//בדוגמא הזו יצרנו קובץ בשם ext.ini
//שהתוכן שלו הוא הגדרה לשלוחת תפריט
//הקובץ נשמר כאובייקט בתוך המשתנה $file
 
 
 //כעת נגדיר פרמטרים נוספים שנצטרך לשדר
$body = array
(
'path' => 'ivr/1/ext.ini',//הנתיב המלא לאן הקובץ אמור לעלות
'convertAudio' => 0,//מפני שמדובר בקובץ טקסט שאינו זקוק להמרה נגדיר 0
'fileUpload' => $File//זה הקובץ שיצרנו קודם
);
 
 
 //עכשיו נפעיל את מתודת ההתחברות לAPI של האובייקט $con שיצרנו בהתחלה
 
$a = $con -> connecting('UploadFile', $body);

//כדי לבדוק בשלב הניסוי מה היתה התשובה שהתקבלה מימות המשיח נוסיף את השורה הבאה
print_r ($con) ;
//בדרך כלל בשלב המעשי נמחוק את השורה הנ"ל


עכשיו על דרך זה ניתן גם להעלות קובץ שמע , רק תפרט קודם היכן הקובץ נמצא כעת
כי שונה קצת הדרך לגשת אל קובץ שנמצא על השרת, מהדרך לגשת אל קובץ שבמחשב הביתי שלך ,(האחרון זקוק לקטע html כדי להעלותו לשרת)

קול הירושלמי
הודעות: 402
הצטרף: 14:33 14/06/2018

Re: שימוש ב API שקיים באתר.

הודעהעל ידי קול הירושלמי » 17:49 16/10/2018

דחוף !!! מי יודע איך מעלים עם המחלקה קבצים להודעות מערכת?, ניסיתי להוסיף 'M' או 'm' לדוגמא: M1006, וזה לא עובד!!!!

bc98400
הודעות: 181
הצטרף: 00:28 11/05/2017

Re: שימוש ב API שקיים באתר.

הודעהעל ידי bc98400 » 21:28 16/10/2018

קול הירושלמי כתב:דחוף !!! מי יודע איך מעלים עם המחלקה קבצים להודעות מערכת?, ניסיתי להוסיף 'M' או 'm' לדוגמא: M1006, וזה לא עובד!!!!

ניסית להחליף שם לקובץ כשהוא כבר באתר או רק לפני שהעלית אותו כי גם באתר של ימות בקבצי שמע הוא מחליף את השם מ000 ולמעלה

אלחנן למד 22
הודעות: 134
הצטרף: 18:24 27/08/2019

Re: שימוש ב API שקיים באתר.

הודעהעל ידי אלחנן למד 22 » 20:30 02/11/2019

011371 כתב:
אאד כתב:
פה באתר המעוצב אני רואה שלוחה שבתוכה יש קובץ שמע
איך אני עושה בapi שלוחה שיש בתוכה קובץ שמע?
זה היעד הראשון שלי עכשיו


א. ימות דווקא שחררו מסמך אם תיעוד מפורט כיצד להתחבר אליהם ראה כאן

ב. האמת שלא צריך לקרוא את כל זה,
יש כאן בפורום מתכנת טוב עין המכונה בניק "מאזין נלהב" שכתב "מחלקה" ב php המכסה את כל מה שהAPI הרשמי של ימות מציע

  • 'מחלקה' - הכוונה לסדרת משתנים ופעולות (או כפי שמכונים 'מאפיינים' ו'מתודות') שמקובצים יחד לתוך מחלקה אחת הכתובה בסגנון מונחה עצמים

    אחת המעלות של מחלקה, היא העובדה שלמרות שנדרש ידע מתקדם בשביל לכתוב אותה , אין צורך כמעט בידע בלהשתמש עם מחלקה מוכנה שמישהו כבר כתב בנושא, כך למשל ניתן למצוא בעולם הקוד הפתוח מחלקות לשליחת מיילים (כמו PHPMailer למשל הכתובה במאות שורות קוד), מחלקות ליצירת קבצי pdf ועוד
    כאשר לכל מחלקה מצורפת דוגמאות כיצד להשתמש בה וכל מה שעליך להבין הוא הדוגמא
    ללא צורך להתעמק בהבנת הנעשה בתוך המחלקה



לעניינו המחלקה הנ"ל מאפשרת ליצור שלוחה, ולהעלות אליה קובץ שמע ממש בקלות

הקדמה קצרה: יצירת שלוחה בAPI נעשית על ידי העלאת קובץ ext.ini אל השלוחה המבוקשת
גם אם השלוחה עדיין אינה קיימת , היא תיווצר אוטומטי עם העלאת הקובץ הנ"ל

כדי לעשות את מה שאתה רוצה עליך להעתיק את המחלקה הנ"ל לקובץ php שלך (לא משנה היכן)

ואז להוסיף בו את הקטע הבא

קוד: בחר הכל

$con = new connecting_to_yemot_api('0773137770', '0000');

כמובן תחליף משתמש וסיסמה למערכת וסיסמה שלך
מה שקרה עכשיו ש $con הוא 'אובייקט' של התחברות לימות שכבר מכיל בתוכו את הטוקן (קוד אבטחה מיוחד שיש לצרפו לכל בקשת API שתשלח בהמשך , אל דאגה , המחלקה עושה זאת אוטומטי ללא כל צורך בפעולה נוספת מצידך. )

עכשיו יש ליצור את השלוחה שלנו
נרשום

קוד: בחר הכל

// יצירת הקובץ
$File = new oFile('ext.ini', 'text/plain', 'type=menu');
//בדוגמא הזו יצרנו קובץ בשם ext.ini
//שהתוכן שלו הוא הגדרה לשלוחת תפריט
//הקובץ נשמר כאובייקט בתוך המשתנה $file
 
 
 //כעת נגדיר פרמטרים נוספים שנצטרך לשדר
$body = array
(
'path' => 'ivr/1/ext.ini',//הנתיב המלא לאן הקובץ אמור לעלות
'convertAudio' => 0,//מפני שמדובר בקובץ טקסט שאינו זקוק להמרה נגדיר 0
'fileUpload' => $File//זה הקובץ שיצרנו קודם
);
 
 
 //עכשיו נפעיל את מתודת ההתחברות לAPI של האובייקט $con שיצרנו בהתחלה
 
$a = $con -> connecting('UploadFile', $body);

//כדי לבדוק בשלב הניסוי מה היתה התשובה שהתקבלה מימות המשיח נוסיף את השורה הבאה
print_r ($con) ;
//בדרך כלל בשלב המעשי נמחוק את השורה הנ"ל


עכשיו על דרך זה ניתן גם להעלות קובץ שמע , רק תפרט קודם היכן הקובץ נמצא כעת
כי שונה קצת הדרך לגשת אל קובץ שנמצא על השרת, מהדרך לגשת אל קובץ שבמחשב הביתי שלך ,(האחרון זקוק לקטע html כדי להעלותו לשרת)

אני לא מבין אנגלית אני יודע לקרו ולכתוב האם תוכל להעלות קישור של התרגום של זה ע"י שירותי התרגום של גוגול

קול הירושלמי
הודעות: 402
הצטרף: 14:33 14/06/2018

Re: שימוש ב API שקיים באתר.

הודעהעל ידי קול הירושלמי » 10:38 08/11/2019

כאן, מומלץ להשוות מול מסמך המקור (אחרי הכל מדובר בתרגום אוטומטי של גוגל, ועוד לא הספקתי לעבור על הכל).


חזור אל “פורום מפתחים API”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 2 אורחים